Defensar els drets humans al Perú i Amèrica Llatina: Accés a mecanismes de protecció internacional
07/02/2022 26/03/2022
El dret a defensar els drets humans, internacionalment reconegut, obliga els estats a protegir les persones defensores i a promoure les seves activitats. Però sovint són els mateixos agents governamentals els artífexs de les amenaces i la criminalització que sofreixen defensors i defensores. Davant aquesta realitat els sistemes internacionals de drets humans compten amb diferents mecanismes per a la seva protecció.
A petició de l'associació Entrepobles organitzem i impartim aquest curs amb l'objectiu de facilitar i promoure la posada en marxa de processos d'incidència internacional per a denunciar vulneracions i exigir els drets de les persones defensores.
Temari
- La situació de les persones defensores de drets humans al Perú: riscos i polítiques de protecció.
- Mecanismes de protecció de drets humans: sistema universal i sistema interamericà
- Elaboració d'estratègies generals d'incidència enfront de mecanismes internacionals
A qui va dirigit
- Defensors i defensores de drets humans que duen a terme la seva tasca al Perú.
- Membres d'organitzacions de la societat civil, moviments socials i altres agents de canvi que donin suport a persones defensores al Perú o tinguin entre els seus objectius l'enfortiment dels drets de les DDH.
Professorat
Mar Pérez
Responsable de la Unitat de Protecció a Defensors en la Coordinadora Nacional de Drets Humans de Perú. Des de fa tretze anys es dedica a la incidència per a polítiques públiques relacionades amb la protecció de drets humans i litiga casos d'abusos policials en protestes i criminalització. Llicenciada en Dret per la Universitat de Granada (Espanya), màster en Dret, Constitució i Drets Humans de la Universitat Nacional Mayor de Sant Marcos, ha cursat els diplomats de Pluralisme Jurídic i d'Ús de la Força de la Pontifica Universidad Católica del Perú.
Karlos Castilla
Responsable de recerca a l'IDHC. Doctor en dret per la Universitat Pompeu Fabra, professor associat de Dret Internacional a la mateixa universitat,. Està especialitzat en Dret Internacional dels Drets Humans, Dret Constitucional i Migracions.
June Orenga
Responsable de formació de l'IDHC Llicenciada en Psicologia social per la Universidad del País Vasco, màster en Cooperació Internacional per la Universidad Complutense de Madrid i màster en Drets Humans, Democràcia i Globalització per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Ha treballat en aquests àmbits, tant des d'ONGD com des del sistema de Nacions Unides a Amèrica Llatina i a Europa.
Preus
Descripció | Preu |
---|---|
Preu gratuït per a persones defensores del Perú als qui es dirigeix el curs | 0 € |