L’Enfocament de Gènere i Basat en Drets Humans als projectes de cooperació. Aplicació pràctica [Sant Boi i Esplugues de Llobregat]
02/10/2017 11/11/2017
Capacitació pràctica per la utilització i el desplegament de l'EGiBDH en les intervencions de cooperació a nivell estratègic i operatiu.
Objectius
- Millorar els coneixements i les capacitats tècniques del personal d'ONGD i municipis per dur a terme les intervencions amb EGiBDH
- Dotar de les eines necessàries als membres d'entitats de cooperació per a la integració del EGiBDH als projectes cooperació, amb especial atenció al seguiment i avaluació, i afavorir la seva implementació pràctica.
- Iniciar i/o aprofundir en la construcció de capacitats per a la utilització i el desplegament del EGiBDH en els nivells estratègic i operatiu dels projectes de cooperació i a nivell organitzatiu tant d'entitats com de municipis, cap a l'horitzontalitat i multisectorialitat.
- Determinar reptes per a la correcta incorporació del EGiBDH.
Temari
La formació consta d'una primera fase de formació virtual i posteriorment una formació presencial de diferents sessions enfocades a la pràctica.
Formació virtual | 2 d'octubre - 9 de novembre
La formació virtual s'inicia el 2 d'octubre (15 dies abans de la presencial) a la plataforma de formació virtual aulaIDHC.org i consta de dos unitats teòriques.
- Unitat 1: Drets Humans i mecanismes internacionals de protecció | 2 - 8 octubre
- Unitat 2: Introducció de l'Enfocament de Gènere i Basat en Drets Humans | 9 - 15 octubre
La plataforma virtual romandrà oberta fins el 24 de novembre (15 dies després de finalitzar les sessions presencials). Durant aquest temps, les persones participants tindràs accès al material del curs per la seva descàrrega i podran plantejar dubtes al personal docent.
Formació presencial | 18 i 25 d'octubre i 2 i 8 de novembre
Consta de quatre sessions de quatre hores de durada (una sessió setmanal) amb una pausa intermitja. A continuació, es detallen els continguts de cada sessió:
- Sessió 1: Repàs teòric i aclariment de dubtes sobre drets humans, mecanismes internacionals de protecció i marc general de l' EGiBDH | Dimecres, 18 d'octubre de 10 a 12h
- Sessió 2: Aplicació pràctica de l'EGiBDH (I) | Dimecres, 25 d'octubre de 10 a 12h
- Sessió 3: Aplicació pràctica de l'EGiBDH (II) | Dijous, 2 de novembre, de 10 a 12h
- Sessió 4: Aplicació pràctica de l'EGiBDH (III) | Dimecres, 8 de novembre de 10 a 12h
A qui va dirigit
- Membres d'entitats (ONGD, associacions, fundacions, etc.) que treballan en cooperació per al desenvolupament a municipis de la província de Barcelona.
- Personal municipal de les àrees de cooperació i d’altres relacionades amb drets humans (igualtat, ciutadania, participació, diversitat, immigració, etc.) dels municipis de la provincia de Barcelona.
Professorat
Karlos Castilla
Advocat especialitzat en dret internacional públic i relacions internacionals i doctor en Dret per la Universitat Pompeu Fabra, és investigador visitant d’aquesta universitat. Ha estat cap del departament de litigi davant del sistema interamericà de drets humans i ha estat consultor i assessor independent en litigis nacionals i internacionals en matèria de drets humans. És membre de la junta de l’Institut de Drets Humans de Catalunya.
Carolina Egio Artal
Coordinadora general de Cooperacció. Historiadora amb estudis de màster i postgrau en Polítiques de Gènere i Igualtat. Treballadora de la cooperació amb vint anys d'experiència en la gestió i la mobilització de recursos per a projectes i programes, amb especialització en la defensa dels Drets de les dones i la Justícia de gènere. Ha format part del Patronat de Calala, Fons de Dones, i és Professora del Màster en Igualtat i Equitat en el Desenvolupament, de Cooperacció i UVIC
Damaris García Carbonell
Responsable de Gestió de Coneixements en Gènere i Desenvolupament de Cooperacció. Coordinadora i tutora del Màster en Igualtat i Equitat en el Desenvolupament de Cooperacció i UVIC.
María Llanos del Corral
Llicenciada en Psicologia social, màster en Cooperació Internacional, camp on va treballar més de set anys.
Després d'estudiar un màster d'economia en Schumacher College UK es va especialitzar en l'aplicació d'un paradigma de pensament sistèmic i complex per a la transformació organizacional i el desenvolupament de projectes. És co-fundadora de Eroles Project i consultora de canvis organitzacionals.
Marcel Masferrer
Consultor independent de cooperació internacional per al desenvolupament. Treballa en aquest àmbit des de fa anys, els últims dels quals des del terreny a diferents regions. Expert en totes les fases del projecte, amb especial èmfasi en avaluacions.
June Orenga
Responsable de Formació de l’Institut de Drets Humans de Catalunya. Llicenciada en Psicologia social, màster en Cooperació Internacional i en Drets Humans. Ha treballat en aquests àmbits, incorporant l'EGiBDH tant a ONGD com a les Nacions Unides a Américal Llatina i a Europa.
Anna Palacios
Directora de l'Institut de Drets Humans de Catalunya. Llicenciada en Humanitats, màster en Drets Humans i en Acció Solidària Internacional i experta en Dret Internacional dels Drets Humans i en mecanismes internacionals de protecció dels drets humans.
Preus
Descripció | Preu |
---|---|
Curs gratuït | 0 € |